Młode Pary lubią zaskakiwać. Urządzając wesele z motywem przewodnim, warto pokusić się o stworzenie tortu, który będzie do niego nawiązywał.
Młode Pary lubią zaskakiwać. Urządzając wesele z motywem przewodnim, warto pokusić się o stworzenie tortu, który będzie do niego nawiązywał.
Cake pops są wspaniałą alternatywą dla tradycyjnych ciast. Amerykanie wprost je uwielbiają, ale również w Polsce kolorowe ciasta na patyczkach coraz częściej goszczą na weselnych stołach.
Tort jest królem weselnego menu. Wielu gości na niego czeka. Ważny jest nie tylko wygląd i smak, ale i sposób podania. Kiedy powinien być podany i kto powinien go pokroić?
Jedne Pary Młode życzą sobie mieć na weselu kącik wiejski, inne nie chcą menu mięsnego i decydują się na wesele wegetariańskie. Są też osoby, które nie tolerują glutenu i decydują się na wesele bezglutenowe.
Któż z nas nie kocha słodyczy? Nieodłącznym elementem weselnego menu są ciasta. Jak jednak dobrze wiemy: ciasto niejedno ma imię, a na pewno niejeden smak.
Kuchnia grecka staje się coraz popularniejsza i powszechniejsza. W sklepach znajdziemy wiele przysmaków serwowanych w Grecji. Jeśli jesteśmy po uszy zakochani w tym kraju, dlaczego by nie wykorzystać tego i nie wpleść Słonecznej Hellady w nasze menu weselne?
Cupcake, muffinka lub po prostu babeczka to małe ciasto przeznaczone dla jednej osoby. Ten rodzaj słodkości opanował Amerykę, ale coraz częściej pojawia się też na polskich weselach.
Wegetarianie, tak jak osoby jedzące mięso, również się zakochują, a potem planują śluby i huczne wesela. No właśnie, jeśli już dojdzie do wesela jaroszy, pozostaje ważne pytanie dotyczące menu.
Jesteśmy do szaleństwa zakochani Maroku i chcielibyśmy, by również goście weselni rozsmakowali się w nim? Warto zastanowić się nad „przemyceniem” kilku marokańskich potraw, które przybliżą kulturę tego kraju.
Dla wielu osób wesele bez alkoholu może wydawać się pomysłem co najmniej dziwnym. Przecież alkohol na stole weselnym to podstawa – jak inaczej wypić za zdrowie Pary Młodej oraz nabrać ochoty do zabawy?
Nadeszła zima, podpowiadamy więc, co się może znaleźć na weselnym stole o tej porze roku. Oto nasze propozycje na dania smaczne, sycące i rozgrzewające, a także lekko nawiązujące do okresu świątecznego i karnawału.
Jeśli marzy wam się menu weselne w śródziemnomorskim klimacie, ale takie w którym oprócz ryb i owoców morza znajdą się również zupy, dania mięsne czy pierogi, koniecznie wybierzcie kuchnię chorwacką z jej bogactwem i różnorodnością smaków.
Z tradycyjnym polskim weselem nierozerwalnie kojarzy się czysta wódka roznoszona w wiklinowych koszach przez świadków.
Lato to jakże piękna i smaczna pora roku! Planując weselne menu nie można oczywiście pominąć tortu, który swym smakiem i wyglądem powinien nawiązywać do tego co w lecie najcudowniejsze – słodyczy świeżych owoców oraz aromatu wielobarwnych kwiatów.
Jesień w pełni, dlatego proponujemy dziś weselne menu, złożone z potraw i produktów typowych dla tej pory roku. Dobrze ułożone jesienne menu, będzie nie tylko wyjątkowe aromatyczne i smaczne, ale także rozgrzeje zmarzniętych po podróży czy ceremonii w kościele gości.
Zapewnienie odpowiedniej ilości dobrego alkoholu to jedna z ważnych kwestii weselnych przygotowań – większość osób nie wyobraża sobie dobrej zabawy bez trunków.
Jesień to niezwykły, malowniczy czas. Jeśli planujemy pobrać się o tej porze roku powinniśmy pomyśleć nad zorganizowaniem wesela właśnie w tym klimacie.
Szwedzkie stoły są czymś normalnym na weselach u naszych zachodnich sąsiadów. W Polsce niewiele osób jest do nich przekonanych. Wiele par obawia się takiego rozwiązania. Czy słusznie?
Rosół i schab z kością czy krem z brokułów i sushi? Jak powinno wyglądać menu weselne, aby zadowoliło naszych gości? O czym musimy pamiętać, żeby goście nie zdążyli zgłodnieć oraz aby zaspokoić ich apetyt na różne smaki?
Jedną z ciekawszych, a przy tym smacznych atrakcji weselnych jest stół wiejski. Jak sama nazwa wskazuje, znajdziemy na nim potrawy i produkty kojarzone w polskimi wsiami.
Lato to piękna, ale i wymagająca pora roku. Organizując tak ważną uroczystość jaką jest ślub, trzeba liczyć się z możliwością wystąpienia upałów. Warto więc zadbać, by letnie menu weselne było odpowiednio skomponowane.
Podczas przyjęcia weselnego nie może zabraknąć jednej z jego głównych atrakcji, a mianowicie: tortu weselnego. Tradycja głosi, że ma on zapewnić Państwu Młodym długie i słodkie życie.