Witam ponownie,
Miałem okazję przygotowywać taki event już dwukrotnie. Przyjęło się to z dużą aprobatą wśród gości, dlatego postanowiłem się tym zająć na szerszą skalę. Jeśli chodzi o wpływ warunków atmosferycznych, nie ma z tym najmniejszego problemu ponieważ podczas pokazu wszystko jest przygotowywane na bieżąco, a do przechowywania półproduktów posiadam specjalistyczne pojemniki gastronomiczne, które trzymają temperaturę. Z kolei w kwestii ceny bardzo dużo zależy od liczby gości. Sam trzy godzinny pokaz to około 500 zł dla mnie plus koszty produktów po stronie organizatorów imprezy. Oczywiście do pełnego wglądu w rachunki, dodam że pracuję już w zawodzie kucharza sushi piąty rok, mam kontakty z wieloma dostawcami, dzięki czemu mogę zakupić produkty w bardzo przystępnych cenach. Ostatnim razem przy stuosobowym weselu założyliśmy około 8-10 kawałków na osobę, co dało koszt 1600 zł, czyli w przybliżeniu cena to około 2 zł za kawałek. Mam nadzieję, że moja odpowiedź choć odrobinę spóźniona jest wystarczająca. Będę tu zaglądał częściej, więc jeśli są jakieś pytania, w najbliższym czasie na nie odpowiem.