Jedzenie na weselu – co i w jakiej ilości podać gościom? Jak zadowolić podniebienia gości weselnych?

podroz poslubna w azji

Menu weselne

Jesień w pełni, dlatego proponujemy dziś weselne menu, złożone z potraw i produktów typowych dla tej pory roku. Dobrze ułożone jesienne menu, będzie nie tylko wyjątkowe aromatyczne i smaczne, ale także rozgrzeje zmarzniętych po podróży czy ceremonii w kościele gości.

Szwedzkie stoły są czymś normalnym na weselach u naszych zachodnich sąsiadów. W Polsce niewiele osób jest do nich przekonanych. Wiele par obawia się takiego rozwiązania. Czy słusznie?

Zapewnienie odpowiedniej ilości dobrego alkoholu to jedna z ważnych kwestii weselnych przygotowań – większość osób nie wyobraża sobie dobrej zabawy bez trunków. 

Lato to piękna, ale i wymagająca pora roku. Organizując tak ważną uroczystość jaką jest ślub, trzeba liczyć się z możliwością wystąpienia upałów. Warto więc zadbać, by letnie menu weselne było odpowiednio skomponowane.

Dla wielu osób wesele bez alkoholu może wydawać się pomysłem co najmniej dziwnym. Przecież alkohol na stole weselnym to podstawa – jak inaczej wypić za zdrowie Pary Młodej oraz nabrać ochoty do zabawy?

Rosół i schab z kością czy krem z brokułów i sushi? Jak powinno wyglądać menu weselne, aby zadowoliło naszych gości? O czym musimy pamiętać, żeby goście nie zdążyli zgłodnieć oraz aby zaspokoić ich apetyt na różne smaki?

Podczas przyjęcia weselnego nie może zabraknąć jednej z jego głównych atrakcji, a mianowicie: tortu weselnego. Tradycja głosi, że ma on zapewnić Państwu Młodym długie i słodkie życie.